لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

بهترین روش نگهداری و مراقبت از لاک‌پشت خانگی

بهترین روش نگهداری و مراقبت از لاک‌پشت خانگی

امروزه بسیاری از افراد دوست دارند به جای نگهداری از سگ یا گربه که پر سر و صدا هستند از حیوانات دیگری مانند لاک پشت در خانه مراقبت کنند . این جانوربی آزار عمر طولانی دارد اما صدمات ناشی از حمل،گرسنگی وشرایط نگهداری آنها در منازل و نامتعادل بودن هوای محیط ممکن است موجب عمر کوتاه یا مرگ سریع آنها گردد. اگر شما نیز نگهداری از لاک پشت را دوست دارید ولی شرایط نگهداری و مراقبت از آن را نمی دانید شما را با راه های مراقبت از لاک پشت در خانه آشنا می کنیم.

دمای مناسب برای نگهداری لاک پشت

بهترین دما برای نگهداری از لاک پشت دمای بین 25 تا 35 درجه سانتی گراد است. زیرا لاک پشت ها در دمای پایین تنبل می شوند و غذا نمی خورند پس در صورت لزوم از هیتر آکواریوم استفاده نمایید.

آب مورد نیاز برای مراقبت از لاک پشت

لاک پشت برای زنده ماندن علاوه بر غذا به آب نیز نیاز دارد . آب مورد نیاز او برای پیشگیری از بیماری ها باید تمیز باشد به همین خاطر برای داشتن آبی سالم و با کیفیت شما باید از سیستم های فیلترینگ آب استفاده کنید.

غذا دادن به لاک پشت

برای غذا دادن به لاک پشت از رژیم غذایی مخصوص لاک پشت و تراپین استفاده کنید و مقدار مصرفی آن را با مشورت با دامپزشک تعیین نمایید.

با میان وعده رژیم غذایی راکامل نمایید. همانطور که در این بخش از نمناک عنوان شده است لاک پشت های نیمه آبزی گیاهخوارند و بهترین میان وعده برای تراپین ها کرم های خاکی ، سخت پوستان، ماهی کوچک ، نوزادان موش ، جلبک ها ، پوشش گیاهی سبز برگ و میوه هستند.

هفته ای 2 تا 3 بار در یک تنگ جدا به لاک پشت خود غذا بدهید. اما از دادن غذای پس مانده به لاک پشت خودداری کنید زیرا موجب بیماری شده و میکروارگانیسم به وجود می آید.

مراقبت از لاک پشت به چه چیزهایی نیاز دارد؟

تمیز کردن محل زندگی لاک پشت

برای پیشگیری از بیمارنشدن لاک پشت محیط زندگی او باید تمیز باشد و نباید مدفوع لاک پشت آکواریوم را بگیرد زیرا موجب ایجاد بیماری می شود.آکواریوم و فیلتر را ماهی یکبار تمیزنمایید و هر 3 تا 6 ماه یکبارمناطقی که لاک پشت در آنجا قرار دارد را تمیز کنید.

حمام نور برای لاک پشت

برای شنا دو سوم آکواریوم و برای حمام نور گرفتن یک سوم آکواریوم را اختصاص دهید. حمام نور از خشک شدن و ایجاد مشکلات در لاک پشت جلوگیری می کند زیرا لاک پشت ها قادر به ذخیره ویتامین D3  نیستند و به UVB احتیاج دارند.

شستن لاک پشت

لاک پشت خود را پس از غذا، با آب گرم بشویید و سپس در جایش قرار دهید.

شرایط لازم برای مراقبت از لاک پشت 

قبل از خرید لاک پشت برای تایید سلامت لاک پشت به یک دامپزشک متخصص خزندگان، دوزیستان و سایر حیوانات خانگی مراجعه کنید.

بزرگترین بیماری لاک پشت

بزرگترین بیماری لاکپشت بیماری متابولیک استخوان است که به دلیل عدم ورزش کردن و تغذیه و روشنایی نامناسب روی می دهد. از دیگر دلایلی که سبب می شود لاک پشت ها با مشکلات زیادی روبرو شوند ، تناسب نداشتن مقدار مواد معدنی، کمبود ویتامین و مقدار بالای پروتیین است.

یکی دیگر از بیماری هایی که ممکن است لاک پشت به آن مبتلا شود ناراحتی و زخم معده است که همانطور که در نمناک اشاره کرده ایم به دلیل فقدان ویتامین ها و کلسیم ، غذاهای بسیار سرد یا آلوده به سم که برای مبارزه با حشرات و آفات گیاهی به کار می روند ایجاد می گردد.

بیماریهای ریوی نیز به علت کوران شدید هوا،مرطوب ونمناک بودن بیش از حد محل زندگی و پائین بودن حرارت محیط در لاک پشت ایجاد می شود.

  خواب زمستانی لاک پشت ها

لاک پشت ها با آغاز فصل زمستان به خواب زمستانی فرو می روند . خواب زمستانی برای لاک پشت ها اهمیت فراوان دارد و به گونه ای که بر اساس تحقیقات انجام شده تعداد مرگ ومیر در لاک پشت هایی که به خواب زمستانی فرو نرفته اند دو برابر بیشتر است .

لاک پشت هایی که همنشین انسان شده اند نیز باید خئواب زمستانی داشته باشند این لاک پشت ها وقتی برای خواب آماده می شوند باید درونشان خالی از طعام باشد و در طبیعت هشت روز قبل از اینکه به آرامش زمستانی برسد خوراکی نمی خورنددر حالیکه در خانه کودکان به آنها تا آخرین ساعات غذا میخورانندو جای مناسبی را نیز برای خواب زمستانی آنها تدارک نمی بینند .

  تخمگذاری لاک پشت ها

لاک پشت های ماده هنگامی که به سن 50 30سالگی میرسند تخمگذاری را شروع میکنند و تا سنین 100 70سالگی قابلیت تولید مثل را دارند. .بین هر دو دوره تخمگذاری معمولا2 تا 4 سال فاصله وجود دارد و معمولا ماده ها برای تخمگذاری به همان محلی که به دنیا آمده اند باز میگردند.

لاک پشت های تخمگذار که دارای وزن 136کیلو و طول یک متر هستند ، در هر دوره تخمگذاری حدود110تخم می گذارند پس از تخمگذاری حدود 55 روز بعد تخمها تبدیل به نوزاد میشود. لاک پشت ماده پس از جفتگیری زمین را میکند وتخم ها را در عمق 12 سانتی متری قرار می دهد و روی آنها می ریزد تا کسی نتواند به وجود تخم ها پی ببرد. 4 تا 8 هفته بعد نوزادان سر از تخم در می آورند  .

  طرز تشخیص لاک پشت نر از ماده

برای تشخیص لاک پشت نر از ماده لاک پشت را بصورت وارونه در دست بگیرید به پوشش زیر شکم لاک پشت نگاه کنید . لاک زیر شکم نر، بیضی شکل ومحدب است ولی لاک زیر شکم ماده ها پهن می باشد.

 منبع